FlockIt

Wij zijn met vakantie van 08-06 t/m 24-06. Op de 25ste pakken wij de draad weer op. Voor vragen tussendoor kan er het beste ge-emailed worden naar info@RA-Performance.nl, deze wordt regelmatig gelezen!

 

FlockIt Flocktechiek is gespecialiseerd in het flocken van objecten. Het flocken van auto-interieur zie je met name in de racesport, maar ook voor “normale” auto’s is het mogelijk onderdelen te laten flocken. Door delen te flocken wordt een fluweel-achtig oppervlak gecreëerd, wat naast een mooi uiterlijk ook veel voordelen heeft.

Bijna elke oppervlak is geschikt om geflockt te worden. Het object of oppervlak wordt behandeld met een lijm coating. Vervolgens worden de Flock vezels eletronisch geladen en hierdoor worden de vezels in de lijm getrokken. Dit zorgt voor een hoge dichtheid van velzels van tot wel 150.000 vezels per vierkante centimeter. Dit creëert de fluweel-achtige look.

De flocktechniek wordt niet alleen veel toegepast in de automotive, maar ook voor afwerking van koffers, verpakkingen, interieurdelen en veel meer. Flock epoxy kan aangebracht worden op eindeloos veel materialen zoals plastic, metalen, hout, rubber, poylester, gips en piepschuim.

Benieuwd naar mogelijkheden voor jouw uitdagingen? Neem gerust contact met ons op!